Spoznajte naše ambasadorje!


Spoznajte zgodbe naših »ambasadorjev prijateljstva« v ZDA ter njihovo zaupanje v Slovenijo. Želimo izpostaviti in povezati izjemne posameznike, ki so zaradi svojih dosežkov in pozitivnega odnosa do Slovenije naši veliki prijatelji.

Janice Z. Davis

Dallas - Texas, TX

Partner, Morgan Lewis & Bockius LLP5 zanimivih dejstev
- Janice je prejela nagrado Most Effective Dealmakers kot del Texas Lawyer Awards 2022.
- Texas Diversity Council jo je uvrstil med 50 najboljših pravnic v Dallasu in prejela je nagrado Texas Women Ventures Fund Breakthrough Award.
- Je podpredsednica in izvoljena predsednica odbora Dallas CASA, v katerem prostovoljni zagovorniki ščitijo otroke, jim vračajo otroštvo in pomagajo otrokom, ki so žrtve zlorabe in zanemarjanja.
- V svojo prakso prinaša več kot 30 let korporativnih izkušenj, kjer si prizadeva ustvariti praktične rešitve za pogodbena razmerja in izzive svojih strank.
- Na poslovni konferenci »Texas Feels Slovenia«, ki se je je udeležila aprila 2022, je poudarila: »Teksas je odličen in zelo odprt za poslovne priložnosti. Ponuja učinkovito poslovno okolje in odličen davčni sistem.« Dallas se ji zdi optimalen za rast in širitev poslovanja.

Študij in nadvse uspešna kariera
Janice Zabukovec Davis, rojena v Chicagu v tradicionalni slovenski skupnosti, je diplomirala na pravni fakulteti univerze Baylor in univerzi Illinois z odliko. Svetuje pri različnih komercialnih poslih, vključno z združitvami in prevzemi (M&A), skupnimi vlaganji, odsvojitvami, licenčnimi pogodbami za programsko opremo, korporativnim financiranjem, reorganizacijami, dokapitalizacijami, upravljanjem in odkupi s finančnim vzvodom, naložbami tveganega kapitala ter pri zakonodaji o vrednostnih papirjih. V svoji praksi združitev in prevzemov zastopa javna in zasebna podjetja ter družbe zasebnega kapitala v različnih čezmejnih in domačih transakcijah.

Izjemna strokovnjakinja na področju prava in prejemnica mnogih vrhunskih nagrad
Preden se je pridružila korporaciji Morgan Lewis, je bila Janice partnerica v drugi svetovni odvetniški pisarni, kjer je delala kot sopredsedujoča oddelku za tehnološke transakcije. Tam je pridobila edinstven pogled na pravne zadeve in v portfeljskem podjetju ene od strank družbe zasebnega kapitala tega podjetja obravnavala vse zadeve odbora, vključevala in organizirala zunanje pravne ekipe, pogajanja o vseh pogodbah in upravljanje vseh zadev v zvezi z zavarovalnimi tveganji. Bila je tudi napotena v eno izmed najboljših računovodskih družb v Združenih državah, kjer je pregledala vse korporativne zadeve, M&A transakcije in se pogajala za več kot 250 pogodb v imenu svetovalnega oddelka.

Partnerica, Morgan Lewis
Ponosna je, da lahko pove, da je bil Morgan Lewis uvrščen na vrh seznama največjih zdravstvenih odvetniških pisarn za leto 2023, ki ga pripravlja Modern Healthcare. Uvrstitev določa število zdravstvenih odvetnikov, zaposlenih v ameriških odvetniških pisarnah, ki se posvečajo zdravstvenemu varstvu.

Dallas

Dallas

Sodobno gospodarstvo Dallasa je dobro razvejano. V mestu, ki je vrhunski svetovni veleprodajni trg, se nahaja tržni center Dallas Market Center (1957), eden največjih svetovnih kompleksov za veleprodajo blaga.

V Dallasu je ena največjih koncentracij telekomunikacijskih in visokotehnoloških proizvodnih in storitvenih podjetij v državi. Najpomembnejša tehnološka področja vključujejo proizvodnjo programske opreme, računalniške storitve ter proizvodnjo računalniške strojne opreme, polprevodnikov in opreme za brezžične komunikacije.

Dallas je pomembno prometno vozlišče ter tovornjakarsko in distribucijsko središče jugozahoda. Mednarodno letališče je eno najbolj prometnih na svetu, količina tovora, ki gre prek njega, pa ga uvršča na mesto največjega celinskega pristanišča v Združenih državah Amerike.

Franšiza Dallas Mavericks je bila ustanovljena leta 1980 in je članica zahodne konference. Energija okoli ekipe, zlasti z zvezdniki, kot je Luka Dončić, je vedno naelektrena.